Moulin Rogue (2001) | Recenzie

IMDb

Mm… Moulin Rogue. Un film care te face să visezi mult după ce îl vezi, iar asta nu numai din cauza preafrumoasei actriţe Nicole Kidman, ci din cauza poveştii boeme în care orice ar fi, orice s-ar întâmpla, oricâte piedici ar apărea, oricâte îndoieli te-ar măcina, dragostea învinge.

Povestea este a unui scriitor care a nesocotit şi el sfatul părintesc care, mai târziu, s-a adeverit (exact ca în povestea lui Robinson Crusoe).

Tatăl său şi-a sfătuit fiul să nu plece în locuri anevoioase, pentru că, mâine poimâine, va ajunge să se îndrăgostească de o curtezană ce nu-i va aduce decât disperare. Aşa s-a şi întâmplat imediat ce tânărul a ajuns să vadă Moulin Rouge şi al său „diamant strălucitor”, Satine, personajul jucat de fermecătoarea Nicole Kidman.

Satine dorea să devină femeia unui duce putred de bogat care îi putea împlini visul cel mare, de a deveni o actriţă adevărată, însă problemele apar când ea se îndrăgosteşte de acest scriitor care are şi o voce superbă, deasemeni.

Îndrăgostiţii sunt de acord să-şi ascundă sentimentele departe de duce, însă profită de ocazia înfăptuirii unui spectacol de basm pentru a-şi dezlănţui dorinţele şi pasiunile departe de privirile întrebătoare ale altora.

Aceste ascunzişuri încep să se zdruncine din momentul în care tânărul scriitor este cuprins de gelozie din cauza ducelui care râvnea din ce în ce mai mult la Satine şi îşi începe şantajul din pricina a ceea ce dorea cel mai mult, „diamantul” de la Moulin Rouge.

Până la urmă, se pare că, Satine suferea de o boală foarte gravă care, în cele din urmă, i-au adus moartea sfăşiind inima scriitorului care-şi dorea să fugă cu ea în lumea largă imediat după spectacol…

Povestea este atât de încântătoare încât nu mi-am putut stăpâni lacrimile mult timp după ce s-a terminat filmul. Nu sunt mereu foarte sensibilă, uneori sunt chiar foarte indiferentă cu soarta altora, însă atunci când îmi este atinsă mica, dar, totuşi, existenta, coardă sensibilă, nu mă pot opri din plâns pentru mult timp.

Sper să vă ajungă la inimă povestea aşa cum mi-a ajuns şi mie şi, chiar de n-ar face-o, nu veţi regreta minunatele scene de musical foarte bine executate şi extrem de bine adaptate poveştii.

Actori care merită văzuţi:

Următorul videoclip descrie perfect întreaga poveste în patima unui tango argentinian (asta dacă puteţi auzi versurile)

Moulin Rouge – El Tango de Roxanne

„Tells the story of a prostitute

And a man who falls in love… with her.

First is desire

Then, passion

Then, suspicion

Jealousy, anger, betrayal

When love is for the highest feeder,

There can be no trust

Without trust, there is no love

Jealousy… yes, jealousy…

Will drive you MAD!”

Nota: 9,5/10

J.

Scrie un comentariu

Din categoria Recenzii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s